A kedves Ilie Năstase visszavonulással fenyegeti a világot

Őt márpedig nem lehet büntetlenül felfüggeszteni.
Hirdetés

Ilie Năstase ex-teniszcsillag nem hagyja annyiban, miután lekurvázta Johanna Konta magyar származású teniszezőnőt és edzőjét a Fed-kupa Mamaián zajló küzdelmei során, majd minősíthetetlen megjegyzéseket tett Serena Williams teniszezőnőre és megszületendő gyermekének bőrszínére.

A Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) természetesen reagált a román ex-sportember eget verő tahóságára, és ideiglenesen felfüggesztette Năstase ITF-tagságát.

A volt teniszező a BBC-nek adott interjújában kijelentette: ha az ITF nem áll el tagságának felfüggesztésétől, ő bizony végleg visszavonul a teniszpályák környékéről, ugyanis van neki elég dolga, köszöni szépen. Amúgy meg nem érti, miért tekinti az egész világ rasszistának az ő kijelentését. A románok az ilyen kijelentést nem érzik rasszistának. Tehát akkor nem is rasszista.

A 71 éves Năstase szerint nincs még egy olyan világklasszis, aki kijárna női meccsekre. Rajta kívül, természetesen. És ezért semmi pénzt nem kap. Nem érti, mi a baja vele a világnak. És az angolokat aztán végképp nem érti. Neki, mármint Năstasénak szobra van Madame Tussaud híres londoni panoptikumában. Most akkor az angolok ki fogják dobni a szobrot? Ez értelmetlenség. Egy szó, mint száz, ha az ITF tovább kekeckedik, ő bizony úgy ott hagyja a tenisz világát, mint… mint az oláhok Szent Pált.

Hirdetés