Repülőkön népszerűsítik Háromszéket

A Blue Air légitársaság utasai külön kiadványban ismerkedhetnek meg Kovászna megyével.
Hirdetés

Négyoldalas riportban népszerűsíti Háromszéket a Blue Air magazin, amelyet a légitársaság gépeinek fedélzetén olvashatnak az utasok. A Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület két éve indított átfogó megyepromováló országos kampányt, amelynek egyik eredménye a most megjelenő kétnyelvű riport is – adta hírül a Kovászna megyei tanács sajtóirodája.

A Kovászna megyéről is szóló lapszámot áprilisban és májusban olvashatják a Blue Air utasai, az újság minden belföldi és külföldi járaton elérhető. A Ioana M. Stan által írt beszámoló a háromszéki emberek vendégszeretetét taglalja, külön kitérve a népi mesterségekre, gasztronómiai különlegességekre és az érintetlen természeti adottságokra – írja a közlemény.

„Büszkék vagyunk, hogy a Blue Air magazinjában jelen lehet megyénk. (…) 2017-ben a turizmus éve van Kovászna megyében, célunk, hogy átfogó turizmusfejlesztési és promotálási stratégiát dolgozzunk ki, új piacok felé nyissunk, külföldi turistákat csalogassunk Háromszékre, és ebbe a projektbe a Blue Air-t is igyekszünk becsatolni” – fogalmazott Grüman Róbert, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke.

A Blue Air a legnagyobb, romániai magántőkéjű légitársaság, több mint száz útvonalon működtet járatokat, nagy részét európai városokba. 2016-ban duplázta járatait, 15-ről 24-re bővítette a repülőgép flottáját. Tavaly közel 3,6 millió utasa volt, tehát ez alapján mondhatjuk, hogy a háromszéki beszámolót tartalmazó magazint várhatóan 600 000-en fogják olvasni.

Hirdetés