A székely himnusszal ünnepelt Románia hokiválogatottja Dél-Koreában

A csapat román nemzetiségű tagjai ennek nem örültek túlságosan.
Hirdetés

A székely himnusz eléneklésével ünnepelték Dél-Koreában a negyedik vonalnak megfelelő divízió 2/A világbajnokság megnyerését – így a harmadosztályba (1/B) való feljutást – az U18-as román jégkorong-válogatott tagjai. A válogatott, mint ismeretes, kétharmad részben székelyföldi játékosokból áll.

A román címeres mezt viselő jégkorongozók himnuszéneklését egyikük tette közzé szerda hajnalban a Facebookon, amire a román sportsajtó is felfigyelt. A gsp.ro oldal a jégkorongozók által készített felvételt is bemutatta. A felvételen az látható, amint a fiatal hokisok kört alkotva kézről kézre adták a székely himnusz éneklését rögzítő mobiltelefont, hogy valamennyien jól láthatóak legyenek.

A végén pedig az „Aki ugrál, büszke székely, hej-hej” rigmust skandálták.

Hirdetés

A gsp.ro arról is beszámolt, hogy a himnuszéneklős ünneplésben a válogatott szakmai stábja és négy román tagja nem vett részt. Ők a közösségi portálon tett bejegyzéseikben értetlenségüknek adtak hangot.

Az U18-as román jégkorong-válogatott a dél-koreai világbajnokságon Horvátországot 7-1-re verte, majd hosszabbításban 4-3-ra kikapott Litvániától. Ezt követően 4-0-ra győzött Észtország, 4-2-re Nagy-Britannia és 2-1-re Dél-Korea ellen.

Hirdetés