Nem mindenki látná szívesen Aradon a CEU-t

A szociáldemokraták például kifejezetten ellenszenvesnek találják a polgármester ötletét, hogy a városnak kellene befogadnia az egyetemet.
Hirdetés

A Közép-Európai Egyetemnek ( CEU) tett ajánlata miatt bírálta Arad nemzeti liberális párti (PNL) polgármesterét, Gheorghe Falcăt a Szociáldemokrata Párt (PSD) Arad megyei szervezetének alelnöke, Adrian Todor képviselő.

Todor szerint a polgármestert jobban érdekli saját politikai karrierje, mint az általa irányított város problémái.

„Falcă úr azzal foglalkozik, hogy a vitatott Soros Györgynek járjon a kedvében, akiről tudjuk, hogy az USA elnökének legnagyobb ellensége, hogy mindenféle civil szervezeteket finanszíroz Európa-szerte, amelyek révén különböző országokban a saját politikai céljainak akar érvényt szerezni, túlmenve a demokrácia játékszabályain, lábbal tiporva az állampolgárok szavazatát, ahogy az néhány esetben Romániában is megtörtént” – jelentette ki a PSD-s politikus.

Todor azt is felrótta Arad polgármesterének, hogy a Közép-Európai Egyetemnek akar pénzösszegeket kiutalni, miközben az aradi kórházaknak nagy szükségük van a finanszírozásra.

„Gheorghe Falcă készen áll, hogy óriási összegeket utaljon ki a Soros egyetemének, miközben az aradi kórházakban kritikán aluli körülmények uralkodnak. Ahelyett, hogy megsürgetné az új szülészet felépítését, amire nagy szükség lenne, Gheorghe

Hirdetés

Falcă a pénzt bálványára, George Sorosra akarja költeni, abban a reményben, hogy talán majd ő is támogatásban részesül

ezen kétes személy által finanszírozott szervezetektől” – vélekedett Adrian Todor.
Gheorghe Falcă csütörtökön jelentette be, hogy felajánlja a CEU-nak: Budapestről költözzön Aradra.

Hirdetés