Nem kókuszpálmákra költötte az egymillió eurót Liviu Dragnea

A hat ingatlan eladásából származó, de vagyonnyilatkozatából eltűnt pénzt alexandriai villájára és „más célokra” használta fel – titokzatoskodik a PSD elnöke.
Hirdetés

Liviu Dragnea PSD-elnök továbbra is tagadja, hogy üzleti érdekeltsége vagy titkos vagyona lenne Brazíliában, ahogyan a RISE Project egy múlt heti oknyomozó riportjában feltételezte. Az újságírók visszatérő kérdésére,  miszerint mit kezdett azzal az 1 millió euróval, amit egykori egyetemi társától, Costel Comanától különböző ingatlanokért kapott, elmondta: egy részét az alexandriai villájának építésére költötte, a maradékot pedig „más célokra” használta fel.  

Korábban még ironizált a vagyonnyilatkozatából rejtélyes módon eltűnt pénzzel kapcsolatosan mondván, hogy kókuszpálmákat vásárolt.

Costel Comana, az államnak százmillió nagyságrendű kárt okozó Regiotrans magánvállalat egykori tulajdonosa – aki miután korrupciógyanúba keveredett egy repülő vécéjében öngyilkos lett – összesen hat ingatlant vásárolt meg Liviu Dragneától, több mint 1 millió euróért. A hegyvidéki, tengerparti, illetve a Duna-deltában található ingatlanokról a PSD elnöke azt mondta: 1990 óta halmozta fel, míg 2007-ben úgy döntött, eladja ezeket.

Dragnea szerint a pénz szerepelt az akkori vagyonnyilatkozatában, nem volt semmi rejtegetni valója. Brazíliába, mint bárki más, csak nyaralni járt, mondta a politikus, és tagadta, hogy Costel Comanával közös vállalkozása lett volna.

Az eltűnt 1 millió euró nyomába eredt újságírók riportját itt lehet elolvasni.  

Hirdetés