Törvénnyel szabadítanák fel március 15-ét

Hogy legyen munkaszüneti nap a romániai magyarok számára is.
Hirdetés
Törvénytervezetet nyújt be a parlamentbe, hogy március 15-ét hivatalos munkaszüneti napnak nyilvánítsák – jelentette be szerdai sajtóértekezletén Kulcsár-Terza József képviselő. 
 
„Mi, magyarok vagyunk a legnagyobb romániai kisebbség. Mi tiszteletben tartjuk a román nemzeti ünnepet, de azt szeretnénk, hogy március 15-e, a mi nemzeti ünnepünk, munkaszüneti nap legyen a magyarok számára, hogy méltó módon részt vehessenek az ünnepségeken. (…) Ez ügyben, a hátralévő rövid idő alatt törvénytervezetet nyújtunk be a parlamentben” – nyilatkozta Kulcsár-Terza József, a Magyar Polgári Párt Kovászna megyei elnöke, akit az RMDSZ-szel kötött egyezség alapján választottak meg képviselőnek a szövetség listáján. 
 
Néhány évvel ezelőtt a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal és a Kovászna megyei tanács belefoglalta az alkalmazottak kollektív munkaszerződésébe, hogy március 15-én szabadnapot kaphatnak. 
 
„Ez úttörő kezdeményezés, mert Székelyföldön ez volt az első olyan dokumentum, amely kibővítette a hivatalos szabadnapok sorát. Véleményem szerint előrelépés az, hogy március 15-e Székelyföldön lett először munkaszüneti nap” – nyilatkozta akkor Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

Hirdetés