Happy Valentine’s Day’s Protest!

Nehogy azt gondoljuk, hogy a tüntetők elfelejtkeztek a szerelem legkifizetődőbb ünnepéről!
Hirdetés
A kormány- és korrupcióellenes tüntetések 15. napja esett Bálint-napra, amelynek estéjét egyébként is sikk a belvárosban tölteni, mióta nálunk is inkább Valentin-nap, mintsem a Bálintok nevenapja. 
 
A vendéglátóipari egységek forgalmát viszont nem vetette vissza a kormánnyal szembeni köztéri bizalmatlanság: alig 3-400-an követelték ma Kolozsváron a Grindeanu-kormány távozását, és egy feddhetetlen hitelű kabinet megalakítását. Bukarestben mintegy ötszázan Valentin-napoztak a kormány székhelye, a Victoria palota előtt, és körülbelül száz személy tüntetett a Cotroceni palota előtt Klaus Iohannis államfő ellen. 
 
A kormányellenes tüntetők legfőbb, hosszú távú követelése – miszerint köztisztséget csak tiszta múltú emberek tölthessenek be – Bálint-napon sem változott, csak színesedett.
 
#rezist 15 napja
 
Új, hozzáértő és feddhetetlen kormányt kérünk – 15 napja | Fotók: Szabó Tünde
 
 
Rózsák forradalma
 
Egy rózsaszál szebben beszél…
 
 
Ji-LOVE-a
 
Ji-LOVE-a! Ne szomorkodjatok, Dragnea, Tăriceanu & co: a szerelmesek napját a jilavai börtönben is megünneplik.
 
 
Tökös gyerek
 
Szexi & szexista ellenálló 
 
A Büntető törvénykönyvet módosító 13-as sürgősségi kormányrendelet sorsa továbbra sem tisztázódott megnyugtatóan annak ellenére, hogy a szenátus ma jóváhagyta a módosításokat visszavonó, 14-es sürgősségi rendeletet
 
A 13-asról ma annyit árult el Florin Jianu, az egyetlen miniszter, aki emiatt lépett ki a Grindeanu-kormányból, hogy a rendelet elfogadásának estéjén, január 31-én egyetlen miniszter sem volt tisztában azzal, miről dönt a kormány. A vaskos dokumentumokat az ülés végére hozták be, a kezdeményező igazságügyi miniszteren kívül másnak esélye sem volt ismerni ezek tartalmát.
 
De valamiért a parlamentnek nem olyan sürgős, hogy a 13-ast elutasító törvénytervezetet is jóváhagyja, és mivel senki se tudja, a szenátus miért tárgyalt és szavaz majd külön a két rendeletről, ezért a tüntetők is gyanakvóak, és kitartanak.
 
 
Egészséges erotika
 
Naponta egy tüntetés kimondottan jót tesz az egészségnek
 
 
Ne lopj!
 
Dragnea nemcsak egy hivatali visszaéléses ügyben adott ítéletet, de a nyolcadik parancsolatot is átértelmezi
 
 
Dühös vagyok, nem ihletett
 
Nem az ihlet jött, hanem a düh.

Hirdetés