Továbbra is hatósági felügyelet alatt marad Horváth Anna

A bíróság meghosszabbította eltiltását a alpolgármesteri tisztség gyakorlásától.
Hirdetés

A Kolozs Megyei Táblabíróság pénteken úgy döntött, hogy Horváth Anna kolozsvári alpolgármester továbbra is hatósági felügyelet alatt marad, így nem gyakorolhatja a hivatalát.

A döntés ellen az ítélet kiközlése utáni 48 órán belül fellebbezni lehet.

Horváth Anna az MTI-nek elmondta: fellebbez a döntés ellen. Hozzátette: fontolóra veszi a tisztségéről való lemondását, de ez ügyben csak az után dönt, hogy a legfelsőbb bíróság elbírálja a fellebbezését a kolozsvári táblabíróság végzése ellen.

Horváth Annát 2016. október elején helyezték hatvan napra hatósági felügyelet alá. December elején a bíróság meghosszabbította a felügyelet, most pedig harmadszorra is elrendelte az intézkedést.

Az alpolgármester ellen decemberben emelt vádat a DNA befolyással üzérkedés és pénzmosás miatt. A vádak szerint Horváth Anna közbenjárt a polgármesteri hivatal tisztviselőinél és megsürgette a Fodor Zsolt üzletember által kért épületfelújítási engedélyek kibocsátását.

Hirdetés

Cserében az alpolgármester május 13-án hatvan darab, két zenei fesztiválra szóló bérletet kért az üzletembertől, összesen mintegy húszezer jel értékben. A bérleteket Horváth Anna a választási kampányában segítő önkénteseknek adta.

Bíróság elé áll Fodor Zsolt is, ő szabadlábon védekezhet a befolyásvásárlás és a pénzmosás vádja ellen.
 

Hirdetés