Az RMDSZ szerint nincs is akkora baj a Brassaiban

Mert az RMDSZ nem is viszonyul passzívan. Na.
Hirdetés

Nemrég beszámoltunk arról, hogy a Brassai Sámuel Elméleti Líceum tanári közössége közleményben riadóztatta a sajtót ama tanfelügyelőségi határozat kapcsán, mely szerint 2017 januárjában megszüntették az iskola egyetlen elméleti osztályát. Minek következtében módosulni fog az iskola jogi státusa, magyarán, átvedlik szaklíceummá. Vagyis a Brassai Sámuel Elméleti Líceum, mint olyan, megszűnik létezni.

A nyilatkozat szerzői szerint a sorozatos beadványok ellenére az RMDSZ Kolozs megyei szervezete passzívan viszonyult az ügyhöz, amit úgy lehet értékelni, hogy nem tartja fontosnak az iskola fennmaradását.

Nos, a szerkesztőségünkbe eljuttatott közlemény szerint ez nem így van. Az RMDSZ nem is passzív, sőt, ellenkezőleg. Tessék: „A Romániai Magyar Demokrata Szövetség üdvözli, hogy február 2-án előrelépés történt a Brassai Sámuel Elméleti Líceum kilencedik osztályának ügyében, hogy az érintettek között kompromisszumos megoldás születhet, így a jelenlegi kedvezőtlen helyzetben is esély nyílik arra, hogy ne kerüljön veszélybe az iskola jelenlegi besorolása” – fogalmazott Magyari Tivadar oktatásért felelős ügyvezető alelnök.

Szóval, az RMDSZ szerint előrelépés történt, és kompromisszumos megoldás születhet, továbbá esély nyílik. Egész konkrétan arra, hogy az iskola egyetlen líceumi osztálya maradjon meg a kilencedikes szakosztály helyett.

Csoma Botond az RMDSZ Kolozs Megyei Szervezetének elnöke tovább is ment: „Az RMDSZ vállalja, hogy a Brassai Sámuel Elméleti Líceum tanári kara által meghozott döntést a főtanfelügyelőségen is képviseli, ha kell, az oktatási minisztériumban is kiáll azért, hogy a 2017–2018-as tanévben ne kerüljön veszélybe a természettudományi osztály.”

Hirdetés