Felfüggesztett börtön a Kövesi után kémkedő izraelinek

Vádalkut kötött a hatóságokkal, így nem kell rács mögé vonulnia.
Hirdetés

Jogerősen két év nyolc hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte csütörtökön a bukaresti ítélőtábla Ron Weinert, a Black Cube nevű izraeli magánnyomozó iroda egyik munkatársát, aki a vád szerint megpróbálta megfélemlíteni Laura Codruţa Kövesit, az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) főügyészét. Az ügy másik vádlottját, Davud Geclowiczot még november 16-án ítélte két év felfüggesztett szabadságvesztésre a bukaresti törvényszék.

A két izraeli magánnyomozó még tavaly vádalkut kötött az ügyészséggel.

Weinert bűnszervezet létrehozásával, informatikai rendszerbe való illetéktelen behatolással, számítógépes adatok megszerzésével valamint számítástechnikai eszközökkel elkövetett bűncselekményekkel vádolják. Geclowicz ellen bűnsegédlet miatt emeltek vádat.

A két férfi április 3-a és július 22-e között előzetes letartóztatásban volt, ezt követően házi őrizetbe helyezték őket.

Az ügyészek szerint  bűnszervezetet hoztak létre annak érdekében, hogy telefonhívásokkal zaklassák és fenyegessék áldozataikat, és számítógépes bűncselekményeket kövessenek el.

Hirdetés

A gyanúsítottak megszerezték a nyomon követett személyek internetes postafiókjainak jelszavát, és törvénytelenül lemásolták a postafiókokban található információkat.

A csoport tevékenységének fő célja az volt, hogy korrupcióra utaló bizonyítékok megszerzése révén kompromittálják Laura  Codruţa Kövesi DNA-vezetőt.

Weiner és Geclowicz márciusban hajtották végre akcióikat. Ezen időszak alatt Kövesi három ismerősének postafiókjait is feltörték.
 

Hirdetés