Áthallásos üzenetet küldött Iohannis a „kis egyesülésre”

A politikusok megértették a népakaratot, és ez jó lecke a mai elitnek.
Hirdetés

„A román fejedelemségek egyesülése azért valósult meg, mert a politikusok meghallották, megértették, tiszteletben tartották és megvalósították a nép akaratát – írja Facebook-bejegyzésében Klaus Iohannis, idézve Mihail Kogălniceanut, aki szerint „az egyesülést a nemzet valósította meg”.

Ezt a gondolatot fűzi tovább az elnök egy, a mai politikai elitnek szóló figyelmeztetéssel: „Az akkori idők elitje megértette, hogy a nemzet érdeke felette áll kicsinyes ármánykodásoknak és érdekeknek. Ez a nap egy lecke a jelenkori politikusoknak.”

Az éppen a kormányerők érdekeivel ellentétes népszavazást kezdeményező államfő arra is kitér, hogy akárcsak a múltban, a legnagyobb fenyegetések ma sem az ország határain kívülről, hanem azokon belülről jönnek.

„Az egyesüléskor a törvényszerető, bátor polgárok hangja érvényesült. Bízzatok benne, hogy együtt sikerülni fog, és lesz elég bölcsességünk ahhoz, hogy azt cselekedjük, ami korrekt és jó a román nemzet jövőjének szempontjából. Isten éltessen, Románia!” – zárja ünnepi üzenetét Klaus Iohannis.

Hirdetés