Voks populi
béel
2017. január 24. kedd, 10:11
Kedden levélben tájékoztatta minderről a házelnököket és a kormányfőt.

Elindította kedden Klaus Iohannis államfő a népszavazás kiírását célzó procedúrát: levélben tájékoztatta Călin Popescu Tăriceanut, a szenátus, valamint Liviu Dragneát, a képviselőház elnökét arról, hogy ki kívánja kérni a választópolgárok véleményét a kormány által tervezett részleges közkegyelemről és a Büntető Törvénykönyv módosításáról.

A levél megfogalmazása szerint Iohannis a korrupcióellenes harc folytatásáról és a köztisztségek betöltőinek feddhetetlenségéről kívánja kikérni a polgárok véleményét.

A népszavazási eljárás beindításáról Sorin Grindeanu miniszterelnököt is tájékoztatta.

Mint megírtuk, Iohannis hétfőn este jelentette be a népszavazás kiírását.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/19137
Eddig semmit nem sikerült megvalósítani a célkitűzésekből, figyelmeztet az európai zsűri.
Nemcsak azért, mert kedvezőbb a földrajzi fekvése, hanem azért is, mert Magyarország sokkal hatékonyabban képviseli az érdekeit, mint Románia.
Mert már így is ad egy rakás pénzt a sertéspestis megelőzésére, de a kormány nem tesz eleget a disznókért és a gazdákért.
Jósolják a kiskereskedelemben utazó cégek vezetői.
Vállalja a felelősséget, de azért megjegyezte: a tüntetők nem határolódtak el egyértelműen a huligánoktól. Ráadásul állítása szerint Molotov-koktélokat is találtak.
Emlékszik még a nagyváradi Piros tó és Háborúzók utcára? Most itt a párja: „a szimbolikus szekér” és a „100 hegedű Orkesztrája”.
Olyan országban akarok élni, ahol nem küldik sétálni az állampolgárt egy dossziéért, egy fénymásolatért, amit a hivatal is nyugodtan elkészíthetne vagy adhatna.
Van ebben az interjúban szó mindenről: az 1818 utáni gyenge román államról, diszkriminációról, kicsit Erdélyről is. Méghozzá női szemszögből.
Ez jött ki egy közvélemény-kutatás eredményeként. De más nyalánkságok is vannak ott. Például Orbán Viktor.
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.
De tényleg... ha minden olyan jól meg a mioritikus hazában, amint azt a nagy kormánypárt hangoztatja, akkor miért is nincsenek?
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?