Megbüntették Gyenes Emánuelt

Tilosban járt, időbüntetést kapott, nagyon visszacsúszott.
Hirdetés

Büntették a Szatmárnémeti Autonet Motorcycle Team motorosát, Gyenes „Mani” Emánuelt a Dakar-rali pihenő napján – írja a Szatmári Friss Újság. Így az összetett táblázatban, féltávnál, a 18-ról a 29. helyre csúszott vissza a fiatal szatmári pilóta, aki úgy tűnik, hogy ezután nem lát reményt arra, hogy a legjobb húsz között zárhasson.

A Dakar szervezői és versenybírói vasárnap úgy döntöttek, hogy megvizsgálják tüzetesen a legjobb húsz pilóta GPS-ét, majd mindazokat, akiket eddig nem büntettek, most értesítették, hogy egy órát hozzáadnak az eddigi időeredményükhöz. Azért büntettek, mert tankoltak a semleges szakaszon, amikor átkeltek a határon Argentínából Bolíviába.

„A negyedik versenynapon, amikor elhagytuk Argentínát és Bolíviába érkeztünk, volt egy semleges szakasz, ahol nem csak én, de a Honda-pilóták és Svitko is, illetve több más versenyző is azt gondoltuk, hogy feltölthetjük az üzemanyagtartályt. De kiderült, hogy ezt mégsem tehettük meg. Gyakorlatilag letértünk egy kilométert a semleges szakaszról, hogy tankolhassunk. A legjobb húsz pilótának megvizsgálták most a GPS-ét és az látszódott, hogy letértünk a nyomvonalról 1 kilométert, de visszatértünk. Ezért kaptunk egy-egy óra időbüntetést. Őszintén, most nagyon elkeserít ez a szankció, mert a versenyben keményen harcolsz minden egyes percért azért, hogy a táblázatban feljebb kapaszkodjál, és amikor azt mondják, hogy egy órával büntetnek, egyáltalán nem jóleső érzés” – mondta Gyenes a lapnak.

Hirdetés