Családja sem tudja, hova bújt el Sebastian Ghiță

Sajtóértesülések szerint viszont Jordániában lehet.
Hirdetés

Fenntartotta kedden a Legfelső Bíróság a Sebastian Ghiţă előzetes letartóztatására vonatkozó korábbi döntését. Az öt bíróból álló testület elutasította a volt képviselő ügyvédei által benyújtott felülvizsgálati indítványt, és fenntartotta január 5-én kimondott döntését, amelyben elrendelte, hogy távollétében előzetes letartóztatási parancsot adjanak ki Sebastian Ghiţă nevére. A döntés jogerős.

A tárgyalás során az üzletember egyik ügyvédje azt mondta, Ghiţă családtagjainak sincs tudomásuk a volt képviselő hollétéről, de nem nyilvánították eltűntnek.

„Soha nem fordult még elő velem, hogy ne tudjam felvenni a kapcsolatot egy ügyfelemmel. Sebastian Ghiţă egyetlen családtagja sem keresett meg azzal a kéréssel, hogy továbbra is ellássuk a képviseletét, de mi úgy döntöttünk, ezt mégis megtesszük. Az erről szóló meghatalmazást Sebastian Ghiţă édesapja írta alá. Semmilyen információm nincs a vádlott hollétével kapcsolatban”

– mondta kedden Bogdan Micu ügyvéd.

Hirdetés

A Legfelső Bíróság azt követően rendelte el január 5-én a volt képviselő távollétében való előzetes letartóztatását, hogy nem tett eleget az előzőleg kiszabott hatósági felügyelettel járó kötelezettségének. Az üzletember december 19-én jelent meg utoljára a Prahova megyei rendőrségen. 21-ére is beidézték kihallgatásra a Ponta-Blair ügyben, akkor azonban már csak ügyvédei jelentek meg az ügyészség székhelyén. A volt képviselőt azóta sem találják. 

A România Liberă értesülései szerint Ghiţă Jordániában tartózkodik, mely álammal Romániának nincs kiadatási egyezménye. Az információt Romeo Ursutól szerezte a bukaresti lap, aki szintén nemzetközi körözés alatt áll, és Jordániában tartózkodik. A 10 és 3 hónap börtönbüntetésre ítélt férfit 2008 óta körözi a rendőrség, Jordániából gyakran tesz közzé bejegyzést a Facebookon a román rendőrségen élcelődve. A bűnöző szerint Ghiţă Galacnál hagyta el az országot, de még több információt pénzért lenne hajlandó elárulni. Más források azonban azt állítják, hogy a politikus Törökországban vagy Dubaiban lehet. Tény, hogy mindkét országot gyakran látogatta Victor Ponta társaságában.

Hirdetés