Cioloş a PNL és az USR társaságában folytatná a kormányzást

Ezt ő maga tudatta pénteken.
Hirdetés

Nyíltan állást foglalt a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) mellett Dacian Cioloş miniszterelnök, aki pénteken a Facebookon méltatta a két pártot.

Cioloş, aki tavaly független miniszterelnökként, szakértői kormány élén került tisztségbe, most arról írt: készen áll arra, hogy e két párt társaságában folytassa a kormányzást, amennyiben a választópolgárok is támogatják voksaikkal ezt a megoldást a jövő vasárnapi parlamenti választáson.

Saját eddigi kormányzását „őszintének, becsületesnek és átláthatónak” nevezte, de figyelmeztetett: a megtett előrelépés nem visszafordíthatatlan.

Szerinte ahhoz, hogy a jó projektek folytatódhassanak, az szükséges, hogy a következő kormány mögött szilárd, feddhetetlen és az ország érdekei iránt elkötelezett emberekből álló többség lesz. Ez megtalálható saját, Románia 100 platform elnevezésű programjában is.

Emlékeztetett: a programot az USR és a PNL támogatja, amiért köszönetet mondott a két pártnak.

Az USR-t fiatal, reményteljes pártként jellemezte, amelynek tettekre kell váltania a  jó szándékot.

Hirdetés

A PNL-t közel százéves demokratikus hagyománnyal rendelkező pártnak nevezte, amely az elmúlt 25 évben számos változáson ment keresztül. Rámutatott: követett el hibákat, de azt is bizonyította, képes megváltozni az előrelépés érdekében. Ennek részeként megértette, mit várnak a választók, és lecserélte azon politikusait, akiknek meggyűlt a bajuk az igazságszolgáltatással.

„Az önök december 11-i szavazatai döntenek. Ha a válasz pozitív, készen állok és elhatároztam magam arra, hogy ezekkel a pártokkal, valamint mindazokkal, akik azt akarják, hogy Románia előrelépjen, felelős, nyílt és becsületes kormányzást folytassak az elkövetkező négy évben” – szögezte le  Cioloş.

Mint ismeretes, Cioloş már korábban jelezte: nem indul jelöltként a választáson, és egyik pártba sem lép be, de elfogadja azon pártok támogatását, amelyek beállnak a programja mögé.
 

Hirdetés