Mindenki Trump miatt rinyál, közben itt a nagy tragédia!

Tönkretették a világ egyik leghíresebb csokiját. És ehhez a Brexitnek is van némi köze.
Hirdetés

Ismeri Ön a Toblerone csokoládét? Hát persze, hogy ismeri. Vagy legalábbis azt hiszi. A svájci Theodor Tobler által 1908-ban megalkotott tejcsokoládé mézes kaliforniai manduladarabokat rejt magában, és a svájci Alpok hegyvonulatait ábrázolja: 12 csúcsból áll, melyeket 11 csokivölgy választ el egymástól.

Illetve, nem. Csak állt. Ugyanis a jelenlegi gyártó, az amerikai (micsoda véletlen, de ezért történetesen nem Donald Trump a hibás) Mondelez International úgy döntött, kétszeresére növeli a jellegzetes, piramis formájú nyalánkság csúcsai közötti völgyeket. Mert, mondja a gyártó, ha nem irtották volna ki a csúcsok egy részét, bizony megdrágult volna a Toblerone.

És erre kirobbant a botrány, főleg Angliában. Édesszájúak százezrei vágtak dühös kommenteket a Mondelez céghez: tönkreteszik a hagyományt, eltorzítják a 108 éves csokoládét, és egyáltalán. Viszont az is kiderült, hogy a Toblerone csúcsritkításához az angol font gyengülésének is köze van, amit részben a Brexit okozott.

Hát így állunk. Lehet, hogy a Brexit jó, de az élelmiszerek drágulni fognak. Vagy a csúcsok csökkenni. Ami nagyjából ugyanaz.

Hirdetés