Brit politikus: Reméljük, Iohannis nem szívja ki a vérünket!

A britek „kiakadtak”, mert talán Iohannis lesz az Európai Tanács soros elnöke, amikor a Brexit lezajlik. Legalábbis egy angol bulvárlap szerint.
Hirdetés

A The Sun című híres-hírhedt bulvárlapról van szó, amely annak kapcsán közölt enyhén ironikus hangvételű cikket, hogy a jelek szerint 2019 elején Románia veszi át az Európai Tanács soros elnökségét. Theresa May brit miniszterelnök szerint ez azt jelentené, hogy Románia elnöksége egybeesne a Brexitre vonatkozó egyeztető tárgyalások utolsó szakaszával.

Idézet a szövegből: „Tegnap este a britekben megfagyott a vér, amikor megtudták, hogy az Egyesült Királyságnak egy erdélyi kiválósággal lesz dolga a Brexit utolsó szakaszában.”

A továbbiakban a cikk ironikus kapcsolatot teremt Iohannis és Drakula gróf között, sőt, idézi a konzervatív Amjad Bashir europarlamentert is, aki szerint „Iohannis remélhetőleg nem szívja ki a vérünket. A tét nagy, de nincs ok aggodalomra, hiszen úgy tudom, jelenleg nem divat a vámpírhit Romániában”.

A The Sun cikkében a román elnök származására is történik némi utalás, annak alapján, hogy Iohannis állítólag kijelentette: családja 850 éven át Drakula otthonában, vagyis a törcsvári kastélyban lakott.

Na kérem, ezt adják össze.

Hirdetés