Postai küldeményt vár? Tegyen le róla

Sztrájkolnak a postások. Így legfeljebb a felelősöket küldhetjük el melegebb éghajlatra.
Hirdetés

Pénteken is folytatják a spontán munkabeszüntetést a postai alkalmazottak, így akárcsak csütörtökön, ezen a napon is hiába számítunk arra, hogy célba érjenek a küldemények, vagy csomagot, ajánlott levelet adhatunk fel. Ionel Oțelea, a postás szakszervezet elnöke szerint az ország 1000 postahivatalában mintegy 15 ezer alkalmazott sztrájkol.

A posta alkalmazottai béremelést követelnek, szeptember 27-én már tartottak egy tiltakozó akciót, amelyen 200 lejes béremelést követeltek.

A posta vezetői most a szakszervezeti vezető szerint béremelési ajánlatot tettek, amelyet az alkalmazottak nem fogadtak el, így a postások ma sem dolgoznak.

A munkabeszüntetés nem mindenütt teljes körű, van, ahol a nyugdíjakat azért kézbesítik. Sinka Károly, a nyolc erdélyi és partiumi megyét kiszolgáló kolozsvári területi postaigazgatóság szakszervezetének vezetője közölte: bár a küldeményeket nem kézbesítik, a nyugdíjakat azért továbbítják.

A Román Posta még mindig a legnagyobb szereplő a küldemények kézbesítésének piacán, jelenleg több mint 25 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

Hirdetés