Két helyen is ázsiai határsértőket fogtak el

Összesen tizenhat migránst vettek őrizetbe.
Hirdetés

Két helyszínen is az országba törvénytelenül belépni akaró migránsokat vettek őrizetbe a román határrendészek az elmúlt órákban.

A Temes megyei határrendészek szerdán este, a Nagyszentmiklós közelében fekvő Óbesenyő határában, hőkamerákkal fedeztek fel egy csoportot, amelynek tagjai Szerbiából a zöldhatáron át érkeztek Romániába.

A határrendészek a csendőrség és a nagyszentmiklósi helyi rendőrség egységeivel kiegészülve rajtaütöttek a 14 fős csoporton, és őrizetbe vették a tagjait.

Mint kiderült, a határsértők között öt iráni és kilenc iraki állampolgár volt, utóbbiak közül ketten fiatalkorúak. A migránsok Nyugat-Európába szerettek volna eljutni. A hatóságok tiltott határátlépés miatt indítottak eljárást ellenük, és várhatóan visszaküldik őket Szerbiába.

Csütörtökön hajnalban a román-bolgár határon, Calafatnál egy Németországba tartó török kamion szerszámos ládájában bukkantak a határőrök két szíriai állampolgárra. Állításuk szerint Szófiában szálltak be az embercsempészetre alkalmassá tett ládába.
A hatóságok velük szemben is a Temes megyében elfogott határsértőkhöz hasonlóan járnak el.

Hirdetés