Vigyázat, japán vámpírok Kolozsváron!

A horrorrendező Szono Sionnak a TIFF alatt annyira megtetszett a város, hogy visszatért forgatni.
Hirdetés

Senki se lepődjön meg, ha a kolozsvári Főtér környékén, a Bánffy-palota, a Karolina/Múzeum tér vagy a Conti/New York szálló közelében félelmetesre maszkírozott távol-keleti színészekkel és színésznőkkel találkozna mostanság.

Szono Sion, a filmes borzongatás japán legendája ugyanis a kincses városban forgat – tudósít a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) sajtóirodája –, és hát mi mást, mint vámpírfilmet, pontosabban -sorozatot.

Szono Sion és felesége, a színésznő Megumi Kagurazaka a TIFF-en|Fotó: Vlad Cupșa/TIFF

Szono Sion – mint arról beszámoltunk – az idei TIFF egyik díszvendége volt, 10 reprezentatív filmjét vetítették le egy retrospektív sorozat keretében. A japán rendezőnek annyira megtetszett Kolozsvár, hogy úgy döntött, a Tokyo Vampire Hotel című sorozatának néhány részét itt forgatja le – az említett helyszínek mellett olyan helyeken, mint a tordai sóbánya vagy a vajdahunyadi vár.

A japán színészek – Kaho, Ami Tomite, Lorena Koto mellett – játszik a filmben többek közt Cristi Rigman kolozsvári színész is, akit idén beválogattak a TIFF Tízen a filmjért programjába.

Hirdetés

A sorozat egy mondatban összefoglalva az erdélyi vámpírok eredetéről szól, és a találkozásukról a japán vérszívókkal. Biztosak vagyunk benne, hogy ez a találkozás vérfagyasztóra fog sikerülni.

Akinek nem ismerős a japán mester munkássága, ízelítőül tekintsen bele az Öngyilkosok klubja (Suicide Club) című filmjének nyitójelenetébe. De szigorúan saját felelősségre! Mi szóltunk.
 

Hirdetés