Horváth Annát kihallgatta a DNA

Magánszemélyeknél és közintézményeknél is vizsgálódtak ma az ügyészek, törvénytelen kampányfinanszírozás után nyomoznak.
Hirdetés

3. FRISSÍTÉS

Horváth Anna alpolgármester este nyolc után, ügyvédje társaságában távozott a DNA kolozsvári székhelyéről – közli a stiridecluj.ro helyi hírportál. Horváth Anna nem nyilatkozott semmit a sajtónak, így továbbra sem tudni, gyanúsítottja-e a törvénytelen kampányfinanszírozás miatt indított bűnvádi eljárásnak.

 

2. FRISSÍTÉS

Horváth Anna és a DNA ügyészei hétfő délután távoztak az alpolgármester irodájából, és átmentek a DNA kolozsvári székhelyére. Horváth Anna vallomást tesz a kampányfinanszírozási ügyben, ahogy ezt már korábban jelezte.

A városházáról távoztában sem tudta megmondani, milyen minőségben tesz majd vallomást: az ügyészek nem gyanúsítják eddig semmivel, és nem is közölték vele, hogy gyanúsítottként vagy tanúként kezelik az eljárásban.

Gergely Balázs volt az első politikus, aki nyilvánosan kiállt mellette hétfő délután. A Kolozsvári Magyar Napok főszervezőjét, az Erdélyi Magyar Néppárt korábbi politikusát az RMDSZ színeiben választották meg önkormányzati képviselővé Kolozsváron:

 

 

Hirdetés

1. FRISSÍTÉS

Horváth Anna Facebook-bejegyzésben közölte, hogy két tanácsosa magánlakásán is kutatott a DNA:

Az utóbbi két évben elkövetett korrupciós bűncselekmények gyanúja miatt vizsgálódik a kolozsvári városházán a korrupcióellenes ügyészség (DNA).

Az ügyészek házkutatást tartottak és hivatalos dokumentumokat vizsgálnak Horváth Anna alpolgármester és Corina Ciuban, a polgármesteri hivatal városrendezési főosztálya vezetőjének irodájában.

Ezzel párhuzamosan házkutatások zajlottak hét másik helyszínen, magánszemélyek lakásán és más közintézményekben is – közölte a DNA.

Az ügyészek a Kolozs megyei RMDSZ székházában is megjelentek, ahonnan dokumentumokat vittek el.

Horváth Anna a városházán jelen levő újságíróknak azt nyilatkozta: választási kampányának finanszírozását vizgálja a DNA, az ügyészek házkutatást tartottak az otthonában is, ahonnan elvitték több határidőnaplóját és egy számítógépet. Hozzátette: hétfő délután kihallgatásra megy a kolozsvári DNA székházába.

Hirdetés