Fegyelmi vizsgálatot indít az EP a verekedő UKIP-képviselők ellen

Martin Schulz nem tűri az erőszakot az Európai Parlamentben.
Hirdetés
Fegyelmi vizsgálatot indít az Európai Parlament a tegnap összeverekedett brit UKIP-képviselők ügyében – írja a Mediafax a Reuters hírügynökségre hivatkozva. A Brexitért sikeresen kampányoló Nigel Farage pártjának EP-képvselői zárt körben üléseztek, amikor ölre ment Steven Woolfe elnökaspiráns és párttársa, Mike Hookem.
 
Hookem a Business Insider szerint egy viccnek nevezte Woolfe-ot, mire ledobták a zakójukat, hogy egymásnak essenek. Woolfe akkora ütést kapott az arcára, hogy elesett, és beverte a fejét egy fém ablakkeretbe. Hookem tagadta, hogy megütötte volna képviselőtársát, aki az ülés után pár órával, a folyosón esett össze, és eszméletlen állapotban szállították kórházba, ahol gyorsan magához tért. A korábbi hírekkel ellentétben nem kapott agyvérzést, jól van és vidám – üzente még aznap délután a kórházból.
 
A történteket súlyosnak minősítette Martin Schulz, az EP elnöke, aki figyelmeztetett, hogy erőszakos és tiszteletlen viselkedésnek nincs helye az Európai Parlamentben. A német képviselő sürgős kivizsgálást kért a parlament fegyelmi bizottságától.
 
Az EP belső szabályzata szerint a fizikailag is összetűző képviselők megrovásban részesülnek, illetve 612 és 3060 euró közötti bírsággal sújthatók.

Hirdetés