Ismét robbanás történt Isztambulban

És ismét egy rendőrőrs volt a célpont. Halálos áldozatok nincsenek, tíz ember sérült meg.
Hirdetés
Motorkerékpárra erősített pokolgép robbant csütörtökön egy rendőrőrs közelében Isztambul Yenibosna nevű külvárosában, 10 ember megsérült – jelentette az NTV török hírtelevízió. A Hürriyet napilapra hivatkozó Mediafax szerint egyikük állapota válságos.
 
A detonációban a környező házak ablakai betörtek, de több autóban is kár keletkezett.
 
A hatóságok nagy számban mentő- és tűzoltó egységeket rendeltek a helyszínre. A sérülteket kórházba szállították, de a beszámoló szerint közülük 5-öt már elengedtek.
 
A Dogan török hírügynökség úgy tudja, hogy a robbanás előtt egy fekete kabátot, farmernadrágot és bukósisakot viselő ember futva távozott a helyszínről. A rendőrség hajtóvadászatot indított utána. Az esettel kapcsolatban egyelőre nem tisztázott, hogy terrorcselekményről van-e szó.
 
 
Az érintett rendőrőrsöt négy évvel ezelőtt, 2012-ben egyszer már támadás érte. Akkor egy nő kézigránátot dobott, valamint tüzet nyitott az épületre. A történtekben akkor két rendőr könnyebben megsérült, a szintén sebesült nőt pedig elfogták.
 
A kapitányság csak néhány kilométerre van attól az Atatürk nemzetközi repülőtértől, ahol június 28-án este három öngyilkos merénylő felrobbantotta magát. A támadásban, amelyért az Iszlám Állam elnevezésű terrorszervezetet vádolják, 45 ember meghalt.

Hirdetés