Ide utazhatunk Nagyváradról a Ryanairrel

Két járat is indul jövő márciustól.
Hirdetés

Miután a tavalyi év végére elkészültek a nagyváradi nemzetközi repülőtér teljes felújításával és kibővítésével, amely révén nagyobb méretű, Boeing és Airbus típusú gépek fogadására is alkalmassá tették, most bejelentették az első menetrend szerinti fapados nemzetközi járatokat.

A Bihar megyei közgyűlés elnöke, Pásztor Sándor kedden Denis Barabassal, a Ryanair közép-európai értékesítési és marketingmenedzserével közösen bejelentette: az ír fapados társaság milánói és barcelonai légi járatokat indít jövő márciustól, mindkét irányba heti két alkalommal.

A barcelonai járat március 26-án indul, és szerdán, illetve vasárnap jár majd, a milánói pedig március 29-én, szerdán és szombatonként.

Egy jegy 19,99 euróba kerül majd, ezért egy kézitáskát és egy, legfeljebb 10 kilós kézipoggyászt lehet felvinni a fedélzetre. A csomagtérbe feladott poggyászért már fizetni kell – egy 15 kilogrammos csomagért átlag 25 eurót.

A Ryanair évi 60 ezer utassal számol a kezdeti időszakban, de Denis Barabas szerint a repülőtér évi kétmillió fős utasforgalmat is lebonyolíthat a város idegenforgalmi potenciálja miatt.

Pásztor Sándor közölte: az első jegyeket már keddtől le is lehet foglalni. Azt is elmondta, hogy egy hónapon belül várhatóan további járatokat is bejelentenek, ezeket valószínűleg egy másik légi társaság üzemelteti majd.

Hirdetés

A váradi reptérről a felújítás óta a Tarom menetrend szerinti bukaresti járata közlekedik, a nyári idegenforgalmi idényben pedig a Blue Air közlekedtetett egy tel-avivi járatot heti egy alkalommal.

A megyei közgyűlés korábbi vezetői szerint a felújítást követően azért nem sikerült azonnal több külföldi járatot megszerezni, mert a légi társaságok a korábbi romániai tapasztalatok alapján egyszerűen nem hitték el, hogy a 79,9 millió lejes reptérfelújítás határidőre elkészül.

A Partium fővárosának legfőbb konkurense a debreceni repülőtér, ahonnan a korábban elvégzett fejlesztések nyomán már számos célpontba el lehet jutni, és ahonnan napi transzferbusz is közlekedik Nagyváradra.

Hirdetés