Böjte atya is részt vesz a kvótanépszavazáson

A ferences szerzetes azt is elárulta, mire voksol majd.
Hirdetés

Böjte Csaba ferences szerzetes, a dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője állást foglalt az október 2-i magyarországi kvótareferendum ügyében.

Csaba testvér az alapítvány honlapján közzé tett üzenetében világossa teszi:

nemmel szavaz a referendumon.

„Több, mint 5000 gyermeket fogadtunk be, közülük több, mint 3000 végzett és kirepült, de mi minden gyermeket nem csak számba veszünk, hanem szeretettel, jósággal számon is tartunk! Igen, megvagyok győződve, hogy egy szabad ország számba kell vegye a határain belépő embereket, és emberségesen számon is kell tartsa őket, hogy ki honnan jött, hogy halad, hogy boldogul a nem mindig egyszerű mindennapi életben! Éppen ezért én, kit szintén befogadott és számon is tart a Magyar Köztársaság, nemmel szavazok minden erőszakra, a lakosság akarata elleni kényszerbetelepítésre! A kitaposott utat, a Magyar Parlament által elfogadott törvényes letelepedési modellt tartom egyetlen járható békés útnak!”

– írja Böjte.

Az október 2-i kvótanépszavazáson a következő kérdésre kell majd válaszolni: „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

Hirdetés