Tovább csúszhat az autópálya bihari szakaszának építése

A pályázaton győztes kivitelező ugyanis még semmit sem csinált, így felbonthatják a vele kötött szerződést.
Hirdetés

Ha minden rosszul megy, tovább halasztódik az észak-erdélyi autópálya Bihar megyei, Berettsószéplak és Bors közötti szakaszának építése, mivel a kivitelező még egy kapavágást sem ejtett meg a sztráda nyomvonalán.

A közlekedési tárca emiatt behívatta az építő cégek képviselőit, és azt fontolgatja, hogy amennyiben továbbra sem kezdenek munkához, felbontja a szerződést.

A 60 kilométeres sztrádaszakasz kivitelezésére kiírt pályázatot másfél éve nyerte meg a spanyol Corsan Corviam Construccion és a Consinit Road Consulting. A közlekedési tárca még tavaly júniusban kiadta az utasítást a munkálatok elkezdésére, azonban a terv csak idén augusztus elejére készült el.

A tárca közleménye szerint az építés megkezdését semmi sem akadályozza, ugyanakkor a kivitelező eddig a munkálatok 0 százalékával készült el.

Hirdetés

„Ilyen körülmények között nem folytatódhat a partnerség” – szögezi le a közlekedési minisztérium, amely szerint ha a kivitelező szeptember 15-éig neem kezdi el a munkát, fontolóra veszik a szerződés felbontását.

A Bihar megyei szakaszból eddig csupán egy viadukt készült el, amely a berettyószéplaki gyűjtőtavon ível át. Mivel állagmegőrzési munkálatok nem történtek, a viadukt állapota folyamatosan romlik.

Hirdetés