Áram csapott nyolc fiatalba a Tarnica tóban. Egyikük meghalt

Azt gondolnánk, ilyen szerencsétlen baleset még a filmekben sincs.
Hirdetés
Gondatlanságból elkövetett emberölés és testi sértés gyanújával nyomoz a Kolozs megyei rendőrség egy hétfő esti baleset miatt. Nyolc fiatalt ért áramütés a Tarnica tóban, egyikük belehalt – írja a Mediafax hírügynökség. Az első beszámolók szerint négy személy vízibiciklizett a tóban, és amikor megcsapta őket az áram, négy másik utánuk ugrott, hogy megmentse őket. Az áram viszont őket is megütötte. 
 
Azt eleinte senki se értette, hogy került áram a tó vízébe, a későbbi vizsgálatokból azonban kiderült, a vízibiciklit egy villanymotor is vontatta a partról egy kábellel. A kábel pedig adott pillanatban egyszerre ért a villanymotor vezetékeihez és a vízhez. Amikor látták, hogy társaikat a vízibiciklin áramütés érte, négyen egyből a vízbe ugrottak, hogy segítsenek rajtuk, de őket is megütötte az áram.
 
A helyszínre kiszálltak a mentők, a tűzoltók és a rendőrség. Az áram sújtotta fiatalokat kórházba szállították, négyüket a Kolozs Megyei Kórház sürgősségére, közülük ketten még kedden is kórházi felügyeletre szorultak. Három személyt a katonai kórházba vittek, egyikük viszont elutasította a beutalást. Egyikük sincs életveszélyes állapotban – erősítették meg a kórházak szóvivői a hírügynökségnek.
 
Panzió a Tarnica partján
 
A kép baloldalán lévő nyaralót bérelték ki a fiatalok | Fotó: Szabó Tünde
 
Kedden a helyszínre ment Kolozs megye prefektusa, Gheorghe Ioan Vuşcan, a katasztrófavédelem vezetője, Ioan Moldovan és az Electrica cég munkatársai. A prefektus szerint magyarázatot keresnek egy olyan balesetre, amelynek nem lett volna szabad megtörténnie.
 
Elmondta, tíz zilahi fiatal bérelt ki egy nyaralót Melegszamos település közelében, amelyhez horgászáshoz és vízibiciklizéshez alkalmas stég is tartozik. A vízibiciklit vízre eresztő, illetve kiemelő szerkezetet villanymotor működtette. Még keresik annak okát, hogy a motortól hogyan került áram a vontatókábelbe és így a vízbe.

Hirdetés