Ponta foggal-körömmel ragaszkodik a plagizált doktorijához

Muszáj lesz szegényt újraválasztani képviselőnek, ha már ügyvédként sem praktizálhat.
Hirdetés
Tegnap döntött volna a bukaresti ügyvédi kamara Victor Ponta volt miniszterelnök kizárásáról, de nem döntött, mert Ponta a bíróságon támadta meg azt a miniszteri rendeletet, amely plágium miatt megfosztotta őt a doktori címtől.
 
Kizárását az ügyvédi kamarából Monica Macovei kezdeményezte arra hivatkozva, hogy Ponta nem felvételivel, hanem doktori címének köszönhetően jutott be oda. De mivel már nem doktor, nincs alapja a kamarai tagságának. Olyan ügyvéd viszont nem praktizálhat Romániában, aki nem tagja valamelyik kamarának.
 
A bukaresti kamara azért halasztotta augusztus 31-re a döntést, mert tegnap Victor Ponta olyan dokumentumokat nyújtott be, amelyekből kiderül, hogy egyrészt megóvta a miniszteri rendeletet a tanügyminisztériumnál, másrészt a bíróságon kérte a rendelet hatályának felfüggesztését, ameddig a minisztérium nem válaszol a rendelet visszavonását kérő beadványára.
 
A bíróságon és a minisztériumhoz is tegnap nyújtotta be az iratokat Ponta – írja a News.ro hírügynökség. Jövő kedden az ügyvédi kamara Ponta és Macovei jelenlétében szeretné tárgyalni a kizárást.
 

Hirdetés