Meghalt a năvodari-i robbanás egyik sérültje

A Petromidia finomítónál bekövetkezett robbanás mind a négy sérültjét Bukarestbe szállították.
Hirdetés
Kedd reggel elhunyt a Petromidia finomítónál bekövetkezett robbanás legsúlyosabb sérültje a bukaresti Bagdasar Arseni kórházban – közölte Mircea Gorgan orvosigazgató. Gorgan elmondása szerint a 35 éves férfi harmadfokú égést szenvedett testfelületének 90 százalékán.
 
Ugyancsak abba a fővárosi kórházba szállítottak egy 49 éves férfit, aki ugyancsak a năvodari-i robbanást követő tűzben sebesült meg. Másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett testfelületének negyedén, számol be a Digi24 hírtelevízió, állapota azért súlyos, mert a felső légútjai is megsérültek.
 
Két másik sérültet, egy 34 és egy 58 éves férfit szintén bevittek a konstancai kórházból a bukaresti égési sérültek kórházába. Ők másod- és harmadfokú égést szenvedtek bőrfelületük mintegy 25 százalékán.
 
A legsúlyosabb sérültet a SMURD rohammentő helikopterével szerették volna a fővárosba szállítani, de Konstancán és Bukarestben is vihar tombolt, a helikopter nem tudott volna felszállni. A sérültek az éjszaka folyamán mentőautóval érkeztek a két fővárosi kórházba.

Hirdetés