A szökevényt elkapták, a rendőrparancsnokot nyugdíjazták

A háromszéki őrizetes szökése volt az utolsó csepp a fogdában ... izé, a pohárban?
Hirdetés
Szeptember elsejétől nyugdíjba vonul Tudor Grindean, Kolozs megye rendőrparancsnoka és két helyettese – írja a stiridecluj.ro kolozsvári portál. Grindean nyugdíjkérelmét ma hagyta jóvá Klaus Iohannis államfő. 
 
A hírportál szerint Grindean azért kérvényezte a nyugdíjaztatását, mert két év alatt öt őrizetes szökött meg a kolozsvári rendőrparancsnokság fogdájából: 2015 januárjában négy, gyilkossági kísérlettel és más erőszakos bűncselekményekkel gyanúsított férfi, vasárnap pedig egy 45 éves, háromszéki férfi lépett meg. 
 
A betörő a fogda udvarán sétált, majd kinyitott egy lakatot, és anélkül távozott, hogy bárki észrevette volna. A Fellegvár negyedben rögzítették térfigyelő kamerák, ahol aztán taxiba szállt, írja a portál rendőrségi forrásokra hivatkozva. A férfit végül tegnap este fogták el, amint szabadon sétált Szászfenes egyik utcáján. 
 
Ügyészek vizsgálják, hogyan tudott kiszabadulni, és mit csinált az elmúlt két napban, a rendőrség belső vizsgálatot is indított. A tavaly januári szökés után két rendőrt fosztottak meg tisztségüktől, és büntetőeljárás indult ellenük.
 
A Kolozs megyei parancsnokság szóvivője viszont cáfolja, hogy Grindean a szökések miatt nyugdíjaztatná magát. Carmen Jucan a portálnak elmondta, a parancsnok és helyetteseik már jóval a mostani szökés előtt benyújtották kérelmüket, egyikükét júliusban már jóvá is hagyták. A portál szerint kilenc- és tízezer lej közötti nyugdíjra számíthatnak némi kiegészítésekkel.
 
Klaus Iohannis ma elfogadta a Hargita megyei rendőrparancsnok, Radu Sandu Moldovan nyugdíjkérelmét is, aki 12 éven át volt a székelyföldi megye rendőrségének vezetője. Az 1959-ben született Moldovan a Székelyhon portálnak azt nyilatkozta, örül a döntésnek, mert ezentúl több időt szeretne az unokáival tölteni, és megköszönte a megye lakosságának eddigi együttműködését.
 
Radu Sandu Moldovan kapcsolata ugyanakkor a helyi közösséggel és annak önkormányzati vezetőivel korántsem volt felhőtlen.

Hirdetés