Tízezer ember kísérte utolsó útjára Anna királynét

Az utolsó megkoronázott román király hitvesét a román uralkodók temetkezési helyén, a Curtea de Argeș-i katedrálisban helyezték végső nyugalomra.
Hirdetés

A nemrég elhunyt Anna királyné Curtea de Argeș-i katedrálisban megtartott szombati temetési szertartásán mintegy tízezer ember vett részt – tájékoztatott az Argeș megyei rendőrség.

Az ortodox rítusú szertartást Călinic argesi érsek celebrálta, de részt vett a temetésen Ioan Robu bukaresti római katolikus érsek is. A temetési szertartást a katedrális előtt tartották, hogy a sok ezer ember, aki az ország minden részéről érkezett, leróhassa kegyeletét a néhai királyné előtt. Magát a temetést zárt körben tartották, a királyi család tagjainak részvételével.

A román királyi család tagjai mellett több európai uralkodói ház képviseltette magát. Mint ismeretes, I. Mihály király egészségügyi okokból nem vett részt felesége temetésén, orvosai tanácsára svájci rezidenciáján tartózkodik.

A temetés előtti órákban mintegy ezer ember egy bukaresti megemlékezésen is lerótta kegyeletét az elhunyt királyné előtt, virágokkal, mécsesekkel, koszorúkkal, a temetési menet pedig kíváncsiskodók százait vonzotta az utcákra.

Anna királyné tiszteletére szombatra nemzeti gyásznapot hirdettek Romániában.

Hirdetés