Magyarok a „fegyverkereskedők” – elszabadult a pokol a kommentekben

Már Bekééket is emlegetik.
Hirdetés

Érdekes fordulatot vett a Sky News brit televízió állítólagos romániai fegyverkereskedőkről szóló kamu-riportjának ügye. Ugyanis miután a Szervezettbűnözés- és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT) rászállt az ügyre és őrizetbe vette a riportban szereplő román állampolgárokat, kiderült: a két álarcos szereplő magyar. A lap szerint a radnóti származású, Besztercén élő Pantics Levente és fivére, Pantics Csaba, illetve Szanto Aurelian a szereplők, de ezt hivatalos forrás eddig nem erősítette meg.

Az pedig, hogy magyarok, ugye jelentősen megváltoztatja a dolgokat. Az Adevărul írja, hogy a szereplők magyarok, vadászok, a saját fegyvereiket mutatták be AK-47-es gépkarabélyként a riportban. A bukaresti lap azt is fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy a terepjárót, amivel a helyszínre utaztak, egy magyar személytől bérelték és a riportot is egy szinte teljesen magyar lakosságú település közelében forgatták.

Aztán az Adevărul ügyesen meglebegtetett sejtetései biztos visszhangra találnak a cikk alatti kommentekben. Így:

„Ezek magyarok, nem románok! Ez egy újabb nyomorult kísérlet Romániai megalázására!”

„Ahogy hallottam, hogy a fegyverkereskedők Beszterce és Maros megyeiek, és hogy Románia hiteltelenítésével foglalkoznak, rögtön sejtettem, hogy ezekről a magyar papagájokról van szó”.

„Ezek romániai magyarok és éppen azt akarják mind (vagy Magyarország megrendelésére), hogy minden eszközzel befeketítsék Romániát. Számunkra már nem meglepetés, már tudjuk, mire képesek”.

„Én azt mondom, ezeket a magyarokat most börtönbe kellene zárni, hogy megtudjuk, honnan szerzik a fegyvert, milyen útvonalon és milyen pénzzel és hogyan adják el a szíriai terroristáknak”.

„Az EU által erőltetett ostoba szabályozások ellenére ezektől meg kellene vonni a román állampolgárságot”.

„Ezek olyanok, mint a petárdás terrorista Bekéék”.

Még több a cikk oldalán.

Hirdetés