Már használható Kolozsváron az Uber

„Utazásmegosztásként” hirdeti magát a taxik új versenytársa.
Hirdetés

Csütörtöktől Kolozsváron is elérhető az egyesek által dicsért, mások által átláthatatlan adózási fegyelme miatt kárhoztatott utazásmegosztó szolgáltatás, az Uber.

A mobil applikáció révén rendelhető „maszek taxik” ügyesen bemarketingelték a nyitányt: az Uber első ügyfele Tudor Giurgiu, a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) igazgatója volt, aki természetesen dicsérően szólt a szolgáltatásról.

A szolgáltatás hivatalosan olyan applikációként hirdeti magát, amely kapcsolatot teremt az utazni vágyók és az autójukat megosztani kívánó sofőrök között.

Ugyanakkor nem egyszerű stopposokat közvetít: előre meghatározott díjszabással dolgozik, az indulási díj 1,7 lej, és ugyanennyibe kerül a kilométerenkénti tarifa is. A percenkénti díjszabás 0,20 lej.

A fizetés nem készpénzzel történik, hanem az utas által megadott bankszámláról elektronikus úton, a megtett táv függvényében.

Hirdetés

Kolozsvár a második romániai város Bukarest után, ahol a 2009-ben az Egyesült Államokban alapított Uber megjelent.

Magyarországról viszont épp az elmúlt hetekben szedte a sátorfáját, miután nem sikerült megnyugtatóan rendezni az adófizetéssel és az Uberrel munkakapcsolatban álló sofőrök státusával kapcsolatos problémákat.

Hirdetés