A kollégák ellopták a korrupt rendőrnek szánt csúszópénzt

Nem vicc. Ez történt Romániában. Oké, Ilfov megyében. De akkor is.
Hirdetés

Kedves Olvasó, kösse be képzeletének biztonsági öveit, dőljön hátra és figyeljen. Ami történt, a hazai igazságszolgáltatás gyöngyszeme.

Valahol Ilfov megyében történt, hogy egy hölgy berúgott, mint a csacsi. Ez persze önmagában még nem bűncselekmény. Ám a hölgy a fejébe vette, hogy autóval megy oda, ahova. A gondolatot tett követte. Igen ám, de a rend éber őrei lefülelték, amint békésen furikázott. És a bizonyíték megszerzése után bűnügyi eljárást helyeztek kilátásba. Csakhogy a hölgy nem csak részeg volt. Igen találékony is. Kapásból felajánlott 1.500 eurót (tehát nem török lírát, nem is lejt, eurót!), a bonyodalmak elkerülése végett.

A szemfüles rendőr szó nélkül elvette a pénzt. Egy apró baj volt csupán. Az érintett közeg nem indíthatta el a bűnügyi eljárást. Nem volt kompetens. Viszont simán félretett magának 1.000 eurót az összegből. További 600 eurót adott egy másik kollégának, akit arra kért, szóljon már az ügyet intéző harmadik kollégának, dugja valamelyik fiók mélyére az iratot.

Az a rendőr, szegény, akit az egész összeg tulajdonképpen megilletett volna, mindössze 400 eurót kapott kézbe. És ráadásul le is kapták a tíz körméről. Ja, a másik két jómadár se kerülte el sorsát.

Következtetés? Van Isten! És van igazságszolgáltatás.

Hirdetés