Új repülőjárat indul Kolozsvárról Isztambulba

Jó hír azoknak, akik a terrortámadások, a feszült török-orosz viszony és a meghiúsuló puccskísérlet ellenére szívesen utaznának a török nagyvárosba.
Hirdetés

Augusztus elsejétől egy Kolozsváron új repülőtársaság új járatot indít Isztambulba. Az Atlasglobal első gépe, egy 320-as Airbus, hétfőn fél 12-kor landolt az Avram Iancuról elnevezett nemzetközi repülőtér kifutópályáján mintegy két tucatnyi utassal a fedélzeten.

Az Atlasglobal kelet-európai igazgatója, Orhan Sancar optimistán nyilatkozott a sajtónak az új járat várható sikeréről, szerinte nem kellene a terrorizmus befolyásolja úticél-választásunkat, mert azzal a terroristák akarata érvényesül. Augusztusban heti két alkalommal teszi meg a gép a Kolozsvár-Isztambul közötti távolságot, de szeptembertől napi egyszeri járatokat indítanának. Hangsúlyozta: Isztambul annyira biztonságos, mint bármelyik nagyváros. Igaz, az Airbus-ok éppen azon a reptéren fognak landolni, ahol nemrég terrortámadás történt.

A sajtóeseményen David Ciceo, a reptér igazgatója – Törökország tiszteletbeli kolozsvári konzuljának, Andrei Vitának, és a Kolozs Megyei Tanács alelnökének, Vákár Istvánnak  a jelenlétében – arról számolt be, hogy rekordokat döntöget a reptér forgalma: pénteken például 8 ezer 200, a múlt héten pedig összesen 49 ezer utasa volt.

Hirdetés