Kegyelmet kérnek Iohannistól a szexgurunak

Az emberi jogok védelmére létrejött bukaresti Helsinki Bizottság alapítója szerint a román hatóságok meghamisították a Gregorian Bivolaru MISA-vezér elleni vádat.
Hirdetés

A Romániai Szövetség az Emberi Jogok Védelmére – Helsinki Bizottság (APADOR-CH) nevű szervezet alapítója, Gabriel Andreescu levelet írt Klaus Iohannis államelnöknek annak érdekében, hogy kegyelmezzen meg a nemrég Franciaország által Romániának kiadott Gregorian Bivolarunak. Mint ismeretes, a Spirituális Integráció az Abszolútumba (MISA) elnevezésű vallási mozgalom szellemi atyját 2013-ban hat év letöltendő börtönbüntetésre ítélték kiskorú megrontása miatt.

Andreescu azt írja levelében, hogy a fiatal, aki szexuális kapcsolatot létesített Gregorian Bivolaruval, 17 éves volt, amikor ez megtörtént. Szerinte a Bivolaru elleni bűnvádi eljárás nem volt korrekt, és ezt 2015-ben a bukaresti törvényszék is megállapította. A titkosszolgálat a kommunizmus óta befolyásolja a MISA szervezet megítélését, sokszor extrém, barbár eszközökkel és abszurd vádaskodásokkal, állítja a levélíró. Azzal vádolja a román hatóságokat, hogy meghamisították a Bivolaru elleni vádat fiatalkorúval történő szexuális együttlétről gyerekek szexuális kihasználására, illetve gyermekpornográfia terjesztésére, csak azért, hogy Bivolaru felkerüljön az EU legkeresettebb bűnözői közé.

Hirdetés