Emberrablások a riói olimpia előtt

Nem csodálkoznánk, ha ezek után senki se menne szívesen Rióba (se). Sportolni se, szurkolni se.
Hirdetés

A riói olimpiát (augusztus 5-21.) már a Zika vírust terjesztő szúnyog is alaposan tökön szúrta, ám ami kicsi és szinte láthatatlan, attól nem félünk annyira, mint ami nagy és elrabol.

A 27 éves új-zélandi Jason Lee ju jitsu harcos a minap drámai bejelentést tett Facebook-oldalán. Állítása szerint egyenruhás férfiak vették körül az egyik riói utcán, letartóztatással fenyegették, ha ellenáll, majd arra kényszerítették, hogy beszálljon egy autóba és két, az emberrablók által megjelölt bankautomatából pénzt vegyen ki. Az összegek természetesen nem Lee, hanem az álrendőrök zsebében landoltak. „Ez az olimpia teljesen meg van b…va, a szó minden lehetséges értelmében”, jelentette ki a dühös sportoló. A ju jitsu ugyan nem olimpiai sportág, viszont az emberrablás Rióban történt, és feltehető a kérdés: mi lesz, ha elrabolják például Usain Boltot?

Na de nem ez volt az egyetlen emberrablás Brazíliában a hétvégén. És a második nem is aprópénzre ment. Péntek éjjel São Paulóban elrabolták Bernie Ecclestone (a Forma-1 ura és parancsolója) anyósát. Oké, vicces, de nem vicc. A 67 éves Aparecida Schunckért 120 millió reált (36,5 millió dollár) kérnek az egyelőre ismeretlen elkövetők.

Az illetékesek sietve hangoztatják, hogy az ilyen emberrablások gyakran előfordulnak a brazíliai nagyvárosokban. Igen, viszont olimpia nincs gyakran. És ilyenkor illene szavatolni a sportolók (és nem csak) biztonságáért. Hacsak nem akarják, hogy félházas versenyeik legyenek.

Hirdetés