Mit ajándékozott Zilah új polgármestere a hivatal vezetőinek?

Nem, nem többnyelvű városnévtáblákat.
Hirdetés

Kérem tisztelettel, gumicsizmát és kezeslábast! Ionel Ciunt, Zilah PSD-s polgármestere már akkor beígérte a jeles és szimbolikus gesztust, amikor lemondott a prefektusi székről, hogy indulhasson a zilahi polgármesteri tisztségért.

És szerdán, a város fejlesztési stratégiáját bemutató sajtótájékoztató végén bekövetkezett a nagy pillanat. Ciunt saját zsebből vett gumicsizmákat és kezeslábasokat a következő városvezéreknek: a polgármesternek (vagyis saját magának – ez vicces, na), a két alpolgármesternek, illetve a városmenedzsernek (aki még nincs).

A polgármester elmondta: azért döntött a fent említett ruhadarabok mellett, mert gyakrabban szeretné a város vezetőit odakint látni, a nagybetűs élet terepén, mint íróasztalok mellett, golyóstollal a kezükben.

És a beharangozott terveket tekintve bizony el is kell a munkaruha. Nézzük először a rövid távúakat: az úthálózat rehabilitálása, új parkolóhelyek létesítése, 15 oktatási intézmény feljavítása és a városnapok (augusztus 26.-28.) megszervezése. Hosszú távon pedig ezekre használják majd az ajándékokat: egy ipari park létesítése, a Scala mozi újranyitása, a jelenlegi stadion korszerűsítése és egy új stadion építése, az összes játszótér rehabilitálása és újak építése, új autóbuszok és mikrobuszok vásárlása, új óvodák építése.

Hm. Ha ezt mind rendesen meg akarják csinálni, lehet, nem lesz elég az az egy rend gumicsizma meg kezeslábas.

Hirdetés

 

Fotó forrása: magazinsalajean.ro

Hirdetés