Ki hogyan jut ki a torockói Double Rise fesztiválra?

Elérkezett a kétszeri napfelkelte fesztiválja: már a nulladik napon kezd benépesülni a helyszín jó fej emberekkel.
Hirdetés

Néhány önkéntes már kedd óta kint szorgoskodik Torockón, hogy élhetővé, szerethetővé és könnyen átláthatóvá alakítsa a fesztivál területét. Szerdán elkezdtek épülni a színpadok, a kemping, és egyéb helyszínek alakultak fesztivál-komfortossá – tájékoztat a Double Rise sajtószolgálata.

Aki saját gépjárművel érkezik a Double Rise Fesztiválra, annak itt van ez a videó, amely segít eljutni Torockóra.

A kempinghez egy parkoló is tartozik, ahol az autók „alhatnak” négy napon keresztül. Aki Kolozsvárról a Double Rise buszjáratait venné igénybe az utazáshoz, mindenképpen iratkozzon fel az alábbi linken. Itt a buszmenetrendet is megtalálja, indulás a Horia Demian Sportcsarnoktól, a jegyek ára 20 lej.

Aki a Marosvásárhely–Torockó járatokat szeretné igénybe venni, az az alábbi linken jelentkezhet. Marosvásárhelyről az indulás a Voiajor megállóból lesz, 14:00 órakor. Jegyet venni az indulás helyszínén lehet 30 lejért. Mindkét esetben a jelentkezési lista alapján lesz a felszállás. A kempinget csütörtökön déli 12 órától lehet birtokba venni és belakni.

A helyszínen lehet vásárolni 4 napos fesztiválbérletet, de napijegyeket is, melyek másnap reggel 10-ig érvényesek. Aki kemping nélküli bérletet váltott, de mégis sátrazni szeretne, 20 lejért juthat kempingbérlethez, az egy éjszakás kempingjegy ára 10 lej. Az előrejelzések szerint 26- 30 C körül alakul a nappali hőmérséklet, kisebb gyors zivatarokat, záporokat jósolnak. Éjszaka 16-18 C körül lesz a levegő hőmérséklete, érdemes a pakolásnál erre is felkészülni – hívják fel a figyelmet.

Hirdetés

Torockó területén nincs bankautomata, ezért javasolják, hogy mindenki vigyen magával készpénzt. Többségében lejjel lehet majd fizetni, de nem kizárt, hogy helyenként forintot is elfogadnak.

Az első visszajelzések nagyon pozitívak a helyi lakosok részéről, ők is kíváncsian várják a napfelkelőket – írják a közleményben. A torockói lakosok egyébként külön karszalagot kapnak, mellyel a fesztivál összes helyszínére bemehetnek, minden programon részt vehetnek.

A részletes programot a www.doublerise.ro oldalon találják, a fesztivál bejáratánál pedig mindenki programfüzetet kap.

A Tokos zenekar és az első fesztiválozók már megérkeztek, íme a bizonyíték: 

Hirdetés