Gólok és operettek a Szent László Napokon

És ne feledkezzünk meg a legújabb dizájntrendekről sem.
Hirdetés

Sepsiszentgyörgy után Nagyváradon – a Szent László Napok keretében – is megjelent a Design-hét, melynek célja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson fiatal alkotóknak, valamint megismertesse a szélesebb közönséggel is a formatervezés világának legújabb trendjeit. A szerdai megnyitón elhangzott: az erdélyi tervezők nincsenek lemaradva más, európai társaiktól, a gyártók körében azonban szükségszerű lenne egy átfogó technikai fejlesztés.

A nyitóbeszélgetésen elmondták: a Patiumi Keresztény Egyetem már a kezdetektől partnere volt a sepsiszentgyörgyi rendezvénynek, így természetesnek vették, hogy idén Nagyváradon is megszervezik azt, és elhívják a székelyföldieket és termékeiket. Az érdeklődők a Szent László Napok alatt megtekinthetik a kiállított tárgyakat a vár kazamatájában.

Az este folyamán a várbéli Nyári Színház színpadán a Kolozsvári Magyar Opera és a Filharmónia művészeiből verbuválódott Operettisimo szórakoztatta az operett-, musical-, revü- és nótakedvelőket. A zenekar tagjai – Kolcsár Katalin, Plesa Róbert, Rigmányi István, Kolcsár Péter, Deák Albert és Gyenge Zoltán Balázs – pillanatok alatt fergeteges hangulatot teremtettek a magyar operettirodalom legismertebb dalaival. A zenészek azért nem hagyták cserben a focirajongókat sem: ugyanis a magyar-portugál meccs góljainak aktuális számáról is tájékoztatták a nagyérdeműt.

Hirdetés