Ismét hivatalosan is gyanúsított Dragnea

A korrupcióellenes ügyészek szerint még megyei közgyűlési elnökként követett el visszaélést.
Hirdetés

Újabb bűnvádi ügyben szerepel hivatalosan is gyanúsítottként Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke. Az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) hétfőn tudatta vele, hogy hivatalosan is meggyanúsították hivatali visszaéléssel abban az ügyben, amelyben többek között volt felesége ellen is eljárás zajlik.

Dragnea a DNA székházában tett látogatást követen elmondta, a korrupcióellenes ügyészség még június 6-án, egy nappal a PSD által megnyert önkormányzati választás után döntött arról, hogy hivatalosan is meggyanúsítja. „Ez természetesen véletlen egybeesés, semmi köze a választásokhoz és azok eredményéhez” – kommentált ironikusan Dragnea. Hozzátette: csak azt sajnálja, hogy „a gyermekei anyját is meghurcolják.”

A DNA szerint Dragnea volt felesége, Bombonica Prodana a Teleorman megyei gyermekvédelmi hatóság középvezetőjeként – a hatóság szintén meggyanúsított igazgatójával, Floarea Alesuval együtt – elnézte, hogy két beosztottja hosszú időn keresztül nem jár be a munkahelyére, így azok háborítatlanul fölvették meg nem szolgált fizetésüket. A kérdéses időszakban – 2006 és 2012 között – Dragnea volt a megyei közgyűlés elnöke.

A DNA  folytatólagosan elkövetett hivatali visszaélésre való felbujtás és okirat-hamisítás gyanúja miatt indított eljárást ellene, mivel az ügyészek szerint ő utasította a gyermekvédelmi hatóság vezetőit az államkasszának összesen 91 ezer lejes kárt okozó rendellenesség elkendőzésére.

Hirdetés