Elképesztő biztonsági incidens az otopeni-i reptéren (VIDEÓ)

Egy utas levideózta, amint közel száz turista ellenőrzés nélkül átsétál a biztonsági kapukon.
Hirdetés

Egészen hihetetlen incidensre derült fény a hétvégén – kiderült ugyanis, hogy egy Korfu-Bukarest charter-járat mintegy száz utasa útlevél-ellenőrzés nélkül lépett az ország területére.

A rendőrség szombat este közölte, hogy bűnvádi eljárás indult az otopeni-i repülőtéren történtek kivizsgálására. A hatóságok azt vizsgálják, hogyan történhetett meg, hogy a múlt kedden Korfuról érkező Blue Air-járat utasai hogyan léphettek be az érkezési terminálba anélkül, hogy a határőrség átvizsgálta volna az irataikat.

Egy utas lefilmezte a telefonjával, amint egy egyenruhás megpróbálja megállítani a poggyászukért siető utasokat, akik egyszerűen elsétálnak mellette.

A ploieşti-i férfi Facebook-bejegyzésében meséli el, hogy a charter-járat előbb tett egy kolozsvári kitérőt, ott néhányan leszálltak, csakhogy szerinte a kitérő nem volt előre betervezve. Amikor a gép megérkezett Otopenire, a kiküldött két reptéri busz egyikének sofőrje az utasoktól kérdezte meg, honnan jön a repülőgép, majd amikor azt mondták neki, hogy Kolozsvárról, a belföldi járatokat fogadó érkezési terminálhoz fuvarozta a társaságot.

A hatóságok képviselői csak akkor érkeztek a helyszínre, amikor az utasok fele már távozott a reptér épületéből. A szemtanú szerint a késés miatt irritált utasok egyszerűen elsétáltak a hatóságiak mellett. Ekkor döntött úgy a férfi, hogy levideózza a jelenetet. Erre az egyik biztonsági ember otthagyta az utasokat, a videózó férfihoz sietett és megpróbálta töröltetni vele a felvételt.

Hirdetés

„Az utasok ellenőrzés nélkül léptek az ország területére egy buszsofőr miatt, aki összekeverte a belföldi járatokat a külföldiekkel. Hogy lehetséges ilyesmi? Nincs semmiféle procedúra ezen a reptéren, a poggyászszállítók döntik el, hogy az utasok átesnek-e vagy sem a határellenőrzésen?” – írta a férfi.

A Határőrség Országos Parancsnoksága közölte, hogy kivizsgálják az incidenst, szerintük valószínűleg a légitársaság és a reptéri személyzet közti kommunikációhiány az oka az egésznek. A határőrségtől származó információk szerint biztonsági kockázat nem állt fenn, mivel az utasokat huszonnégy órával az érkezés előtt ellenőrizték a biztonsági adatbázisokban é smind szerepltek a nyilvántartásban.

Hirdetés