Új elnöke van a felvidéki Magyar Közösség Pártjának

Menyhárt Józsefnek nem volt túlságosan nehéz dolga, tekintve, hogy egyedüli jelöltként indult.
Hirdetés

Menyhárt Józsefet választották a Magyar Közösség Pártja (MKP) új elnökének a felvidéki magyar párt tisztújító kongresszusán szombaton, Érsekújvárban.

A párt dunaszerdahelyi járási elnökét – akire egyedüli jelöltként szavazhatott a csaknem kétszáz kongresszusi küldött – 180 igen szavazattal 16 ellenében, 2 érvénytelen szavazat mellett választották meg.

A párt elnöki posztjára eredetileg négy személyt jelöltek a párt járási szervezetei, Berényi József volt pártelnököt, Bárdos Gyulát, a párt Országos Tanácsának korábbi elnökét, Őry Péter önkormányzati alelnököt és Menyhárt Józsefet. Közülük ketten – Berényi és Bárdos – nem fogadták el a jelölést, Őry Péter pedig a kongresszuson lépett vissza.

Menyhárt József a megválasztása után megköszönte a küldöttek által kinyilvánított bizalmat és Berényi József volt elnök korábbi munkáját. A rá váró feladatok kapcsán Vörösmartyt idézte: „Mi dolgunk a világon? küzdeni. Erőnk szerint a legnemesbekért.”

Őry Péter – akit a párt második legfontosabb posztjára, az Országos Tanács (OT) élére is jelöltek – a pártelnöki jelölésről való lemondását a személyes vetélkedés elkerülésének fontosságával indokolta. „Azt gondolom, hogy a mai nap tőlem is megkövetel egy dolgot, mégpedig azt, hogy egyetlen apró porszeme se maradjon az MKP életében az egymással való vetélkedés rossz hatásának” – fogalmazott.

Hirdetés