Közleményekben háborúzik a választmányi elnök és az EMNP-vezetőség

Néppárt: Sorbán Attila már nem választmányi elnök. Sorbán: de igen.
Hirdetés

Téved az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöksége, amikor azt állítja, hogy Sorbán Attila jogtalanul használja az országos választmányi elnöki címet – válaszolta az érintett az EMNP közleményére.

A Néppárt csütörtökön azt közölte, hogy Sorbán tavaly májustól nem tagja az Országos Választmányának, választmányi elnöki mandátuma idő előtt megszűnt.

Sorbán Attila pénteki viszontválaszában kifejti: valóban nem tagja az Országos Választmánynak, csakhogy a testület legutóbbi ülésén megválasztotta elnökének, és mivel szervezési és működési szabályzata nem részletezi az ilyen esetben alkalmazható eljárást, ezért ő továbbra is tejes joggal használhatja a választmányi elnöki címet. Erről szerinte csak a választmány vagy a párt kongresszusa dönthet.

„Az a tény, hogy közleményemre csak ilyen szerű választ kaptam az elnökségtől is rávilágít arra, hogy az képtelen megfelelően betölteni az szervezési és működési szabályzata is lefektetett feladatait és rámutat arra a fejetlenségre mely a helyhatósági választások eredményeihez vezetett. Ezért ismételten felszólítom az elnökséget arra, hogy azonnali hatállyal mondjon le és tegye lehetővé egy tisztújító kongresszus összehívását” – írja közleményében Sorbán.

Sorbán Attila az önkormányzati választások után lemondásra szólította fel az EMNP vezetőségét, erre válaszolt a Néppárt azzal, hogy Sorbán címbitorló.

Hirdetés