Bő egy hét múlva kezdődnek a Szent László Napok

Hetente új programcsokort jelentenek be a szervezők: csütörtökön Bródy János neve került be a repertoárba.
Hirdetés

A június 18–26. között esedékes nagyváradi Szent László Napok újabb programjait mutatták be a szervezők csütörtöki sajtótájékoztatójukon. A Nagyváradi Borbarátnők Egyesülete a Bethlen Gábor Alap támogatásával rendhagyó táncos divatbemutatóval csábítja majd a nagyérdeműt: június 24-én, pénteken 18 órától a vár nyári színházában a Csillagocska Néptáncegyüttes és Zenekar különböző erdélyi tájegységek viseletét, táncát és zenéjét mutatja be, miközben a várban kialakított kézművesvásárban kínált népművészeti elemeket felvonultató ruhákat pedig a borbarátnők mutatják be.

Az érdeklődők többek között a Sauska pincészet nedűivel ismerkedhetnek meg, lesznek tokaji fehérborok és villányi vörösborok, mint Pálfi Noémi szervező hangsúlyozta, a pezsgőtől a testes vörös borokig. Zatykó Gyula főszervező bejelentette: Koncz Zsuzsa meglepetésvendégeként Bródy János lép a színpadra meglepetésvendége a június 26-ai, vasárnapi zárókoncerten.

A Szent Lászlóhoz fűződő programok közül Nagy József Barna programszervező a június 23-án esedékes szimpóziumot emelte ki, amelynek keretében neves szakemberek értekeznek Várad alapítójáról. A közelmúlt történelmének egy szelete is feltárul majd azok előtt, akik a június 24-én, pénteken betérnek a várba: szó lesza város ipartörténetéről, téglagyártásáról, és megtekinthető lesz Komáromi Ernő nagyváradi pecsétes téglagyűjteménye is.

A kézművesudvarban igényes, autentikus kézműves tárgyak, a 45 kiválasztott, Hargita, Maros, Szilágy, Arad, Szatmár megyéből, illetve Váradról és az Érmellékről érkező kézműves bábokat, hangszereket, kerámiákat, hagyományos elemeket felvonultató ruhákat, illetve más népművészeti termékeket kínálnak majd, és természetesen idén is sok mester tart bemutatót, így láthatjuk, hogyan készülnek az eladásra kínált portékák.

Hirdetés

Az ingyenes rendezvényt idén rendhagyó módon különböző színű karkötők megvásárolásával támogathatják a résztvevők, ezeknek tulajdonosai között értékes nyereményeket sorsolnak ki.

További részletekért és a programért kattintsanak a rendezvény honlapjára.

Hirdetés