Florea: Soós azért vesztett, mert nem szereti a románokat

Marosvásárhely újraválasztott polgármestere szerint gyűlöletre és szegregációra úszítva nem lehet nyerni.
Hirdetés

Gyűlöletkeltéssel vádolta választási ellenfeleit Marosvásárhely ötödször megválasztott polgármestere. Dorin Florea keddi sajtótájékoztatóján arról beszélt: amíg ellenfelei „gyűlöletre építenek, ne is reménykedjenek abban, hogy valaha megnyerhetik a marosvásárhelyi választásokat”.

Az Agerpres hírügynökség beszámolója szerint Florea annak a 27 ezer 262 választónak mondott köszönetet, aki rá szavazott, és elmondta, hogy nehéz volt szembesülnie azzal a gyűlöletkampánnyal, amely a közösségi hálókon ellene irányult. „Világossá akarom tenni minden vezető számára, aki primitív módon gyűlöletre, szegregációra uszít, (…) amíg a gyűlöletre építenek, ne is reménykedjenek abban, hogy valaha megnyerhetik a marosvásárhelyi választásokat” – idézte kijelentését az Agerpres. Florea szerint Marosvásárhelyen azok nyerhetnek,

„akik bebizonyítják a románoknak, hogy szeretni is tudnak”.

Az újraválasztott polgármester kijelentette: a marosvásárhelyiek – amint azt a szavazatukkal is bizonyították – „a kultúra, az oktatás, az egészségügy, a gazdasági folyamatok tekintetében is európai szellemű várost akarnak, harmóniát, megértést és kölcsönös tiszteletet”.

Dorin Florea kijelentette, hogy az ötödik mandátuma idején elsősorban az elővárosi nagy infrastrukturális beruházásokat szeretné előmozdítani.

A vasárnapi polgármester-választáson a 2000 óta hivatalban levő Dorin Florea 27 262 szavazatot kapott, a második helyen végző Soós Zoltán 25 557 voksot gyűjtött. A mindhárom erdélyi magyar párt által támogatott független jelölt közölte hétfőn, hogy megóvja az eredményt, mert felmerült a választási csalás alapos gyanúja. 

Hirdetés