Börtönbe szállították a székely „terroristákat”

Pedig még csak a vádemelés történt meg, a jogerős ítéletre még jócskán várni kell.
Hirdetés

Vizsgálati fogságból börtönbe került a két, terrorizmussal vádolt székelyföldi fiatal, Beke István és Szőcs Zoltán. A hatóságok ugyanis úgy döntöttek, hogy miután hivatalosan is megtörtént ellenük a vádemelés, a bukaresti vizsgálati fogságot börtönre változtatják, így a két vármegyés fiatalt átszállították Rahovára. A fegyházban kizárólag férfiak vannak, akik 237, 4–10 ágyas szobában vannak elhelyezve, orvosi rendelők, klubok és edzőtermek állnak rendelkezésükre.

Egyébként a legfelsőbb bíróságon május 31-én tárgyalták azt a fellebbezést, amiben Beke és Szőcs a szabadlábra helyezését kérte, viszont a bírók alaptalannak találták a keresetet és elutasították.

Mint ismeretes, Beke István december elsején, Szőcsöt december 29-én vette őrizetbe a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyosztály (DIICOT). Az ügyészség szerint Szőcs Zoltán biztatta a HVIM kézdivásárhelyi szervezetének tagjait, hogy házilag készítsenek robbanószerkezetet, és robbantsák fel a december 1-jei román nemzeti ünnep alkalmából tartandó kézdivásárhelyi felvonuláson. A közlemény szerint Beke István, a HVIM kézdivásárhelyi szervezetének december elején letartóztatott elnöke a Megcsináljuk! kijelentéssel válaszolt Szőcs felvetésére.

Hirdetés