Nem sikerült a terrorista jellegű fenyegetést rábizonyítani Antal Árpádra

Ezért vádemelés nélkül zárták le Bogdan Diaconu ez irányú beadványát.
Hirdetés

Vádemelés nélkül zárta le a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) azt a vizsgálatot, amelyet Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester ellen indított egy terrorista jellegű fenyegetőzésnek vélt politikai nyilatkozata miatt – közölte internetes oldalán a Krónika.

A DIICOT azt követően indított vizsgálatot Antal Árpád ellen, hogy az RMDSZ kisparlamentjének tekintett Szövetségi Képviselők Tanácsa 2014 decemberi ülésén Frunda Györgyhöz, Victor Ponta akkori miniszterelnök tanácsadójához szólva azt mondta: „Kérje meg a főnökét, a miniszterelnök urat: utasítsa helytartóját, hogy ne provokálja az erdélyi magyarokat. Mert az, amit Kovászna megye prefektusa tesz, minősíti a miniszterelnök urat is, és hacsak valakinek nem érdeke, hogy a románok és a magyarok Sepsiszentgyörgyön, Háromszéken, Székelyföldön valahol esetleg megint olyan helyzetbe kerüljenek, mint Marosvásárhelyen ’90-ben, akkor egy minimális tiszteletet nyújtsanak az irányunkba”.

Antal Árpád a keddi sajtótájékoztatóján lejátszotta a hangfelvételt, és elmondta, tavaly szeptemberben az ügyészség már egyszer közölte, hogy a hivatalból indított eljárást vádemelés nélkül lezárta. Akkor az ügyész megállapította, hogy egy politikai nyilatkozat hangzott el, nem volt benne uszítás, hanem „történelmi eseményekre történt utalás, és felhívás, hogy ezek ne ismétlődjenek meg”. A tavaly év végén azonban kiderült, hogy Bogdan Diaconu képviselő beadványa nyomán újabb eljárás indult az ügyben. Az ügyészség most azt közölte, hogy ebben az esetben sem történt vádemelés.

Hirdetés