Legalább baktériumok nem voltak a Hexi Pharma fertőtlenítőiben

Közölte ma a cég. Azt is, hogy minden készletet teszteltek. Ma temették el a cég tulajdonosát.
Hirdetés
Baktériumok soha nem voltak a Hexi Pharma fertőtlenítőiben – sietett ma közleményben leszögezni a cég, mivel a fertőtlenítőbotrányt kirobbantó Cătălin Tolontan és oknyomozó csapata ma arról cikkezett, hogy egy másik cég, a Romchim kézmosó szappanában 2014-ben két millió baktériumot azonosítottak az Elias Kórház orvosai. 
 
Az Elias Kórház bakteriológiai eredményét megerősítette akkor a Cantacuzino Intézet laboratóriuma is, mire az Elias Kórház szerződést bontott a Romchimmel, és átpártolt a Hexi Pharmához.
 
Minden szállítmányt teszteltek, a problémákat időben felfedezték – állítja a Hexi Pharma mai közleménye, amely szerint baktériumos fertőtlenítő egészen biztosan nem jutott a végfelhasználókhoz. A fertőtlenítőbotrány lényege, hogy fertőtlenítő se nagyon jutott a kórházakhoz: a Hexi Pharma egyes termékei a hatástalanságig fel voltak hígítva.
 
A cég tulajdonosát, Dan Condreát ma temették el Bukarestben, miután a férfi vasárnap este autóbalesetben meghalt. Hétfőn kellett volna vallomást tegyen az ügyészségen. A temetésére mintegy 80 ember ment el, írja a Mediafax, rokonok, barátok, a Hexi Pharma alkalmazottai, és a férfi két gyermeke. Volt felesége nem vett részt a szertartáson.
 
Szintén ma hallgatták meg az ügyészek az autóbaleset egyik szemtanúját. A középkorú hölgy vallomástétele három órán át zajlott. Utána újságíróknak elmondta, ugyanazon az úton haladt, mint Dan Condrea, aki mintegy 110 km/órás sebességgel megelőzte az ő autóját két Ilfov megyei falu között úgy, hogy Condrea közben telefonált. 
 
A nő nagy robajt hallott, és észrevette, hogy nincs előtte az autó az úton, majd látta, hogy egy fának ütközött. Odament segíteni, közben odaért egy kerékpáros férfi is, majd egy arra járó rendőrautó. A cégvezető holttestét az autótól nem messze fedezte fel, pénztárcáját az iratokkal pedig odaadta a rendőrjárőrnek, de előtte még látta a jogosítványon a Condrea Dan Alexandru nevet.
 
Később a férfi volt felesége, majd jelenlegi élettársa is Dan Condreaként azonosította a férfit, de a hatóságok megvárják a DNS-elemzés eredményét is. A főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával nyomoz az ügyben, de nem zárják ki az öngyilkosság lehetőségét sem.

Hirdetés