Legalább választási kampányban tessék ígérgetni!

Persze ebben az időszakban minden párt igyekszik tenni valamit. Kinyalni a választópolgár seggét, például. De azért vannak kivételek is.
Hirdetés

Például, amikor magasról tojnak ránk. A képen a Farkas utca egy részlete látható, Kolozsvár kellős közepén. Félreértés ne essék, ez nem kivétel: mindennapos életkép. A háttérben a Babeș-Bolyai Tudományegyetem központi épülete. Az előtérben parkoló autók. A hátsó sor szabályszerűen parkol. Az első sor az Egyetem utca fele tartó sávon áll. Bocsánat, parkol. Vagyis szemben a forgalommal. (Más kérdés, hogy szembejövő forgalom kevés van, ugyanis az utca kábé eddig kétirányú.)

El lehet gondolkodni azon, vajon hogy a fenébe fog a szabályszerűen parkoló hátsó sor elindulni. Ugyanis a (nem látható) járdaszélen parkolásgátló oszlopok találhatók. (Amelyek mellesleg teljesen feleslegessé teszik a járdán megállni tilos táblát.) Igaz, a nép (tudják, a választópolgárok közössége) a maga módján igyekszik megoldani azokat a problémákat, amiket a városvezetés nem tud, vagy nem akar. A jobb érzésű tahók (paradoxon, de igaz) ott hagyják a telefonszámukat a műszerfalon. Az élet megtalálja az utat, hogy a Jurassic Park című klasszikus filmre utaljunk. Kár, hogy a városgazda mezben parádézó politikusok nem hasonlítanak az életre.

Ja, még egy csomó mindenen el lehetne gondolkodni a kép kapcsán. Szép hetet kívánunk.

Hirdetés